Wednesday, February 15, 2012

Hokkaido Chiffon Cupcake




satu hari mrR bawak balik sebiji cupcake ni.. officemate dia yg baru kawen bagi... first bite makan... wow!! melopong kejap, kek apa ni, sedap nya.. mrR kata, dengar budak2 office kata Hokkaido ke apa ntah... ermm.. mesti kena carik, coz sebiji yg sedap ni kena share pulak dgn mrR.. adehh! x cukup laaa... :-) so, lepas tu duk laa teringat2, ala2 mandi x basah, makan x kenyang... kekekeke





so pick up the day untuk mengeTEST, masa my parents datang on Monday.. masa tgh sibuk2 kat dapur tu laa, bonda kata, eh! buat kek lagi?? jangan bagi Mok (tis is wat i call my bonda) makan tau? dah jemu.. cewah!!! kecik ati tau.. tp xper, ini dugaan seorang bakers.. kejap lagi my son (abang) datang, i asked him, mana mak bonda? dia kata, kat ruang tamu.. .so ok laa, sambung mission... kejap lagi pergi intai rupanya bonda dah terlelap kat kerusi panjang. Lepas kek dah masak dan sejuk, tgh2 dok mempiping cream kat dlm kek comel tu, dia bangun.. dah siap ke? sy kata, a ah, meh laa duduk kita rasa, dia pon tarik kerusi, pas2 senyap jerks makan.. ermm sedap kek nih... hehehehehe, tu laa tadi eksyen, hahahahahahha (tp ini ckp dalam hati jer tau) luaran senyum jerrr....





so balance esok, tu budak2 mkn dgn penuh "teruja"... licin, as breakfast as well as bekal pergi sekolah... :-), masa tu my youngest son (solihin) kata, nnt lain kali kita buat letak strawberry atas dia tau, mesti lagi sedap.. kita?? hehehe, layan jerlaa budak yg xberapa nk kecik nih..





dan esok nya, i baked another batch dan letak strawberry, by right yang ini nk bawak ke ofis bg kawan2 testing.. oppss.. sorry, dia tengok jerks, terus tanya ckp, nk bawak bekal g sekolah... errmmm.... anaknda ku, bonda mu redha jerlaahhhhh....




apa2 pon, mission membuat Hokkaido Chiffon Cupcake, success!

2 comments:

ain sweet thots said...

psstt .. u .. i pon dh bercadang2 nk test hokkaido ni ^_~ .. best eh ..

dlittlekitchen said...

a ah.. best ain, dulu x minat sgt chiffon2 nih.. tp bila dh letak cream kat dlm dan letak laks strawberry, mmg laa sangat yummy....